9 Haziran 2016 Perşembe

Sosyal Medyada faydalı işler...

Sosyal Medyayı kullanmayan az sayıda insan kalmıştır muhtemelen.. Sosyal medya ile iştigal etmek, günün bir bölümünü kaçınılmaz biçimde alıyor artık.. Mutlaka her hesap sahibi günde birkaç dakika/saat "network"ünde olup bitenleri takip ediyor... Hatta merak ediyor..

Fakat bu alaka belki de gereksiz birçok bilginin bilinçaltına doluşmasına vesile oluyor.. O zaman sosyal medyada takip listesini nitelikli hale getirmekte fayda var.. Bu yazıda Instagram hesabıyla alakalı konuya değinmek istiyorum.. Diğer medya hesapları için (Facebook, twitter, snapchat vs.) ayrı ayrı başlıklar açmak gerek..




Madem Instagramda takip yaparken gördüklerim hafsalamda bir yerlerde iz bırakacak; o zaman beni geliştirecek yayıncıları/hesapları takip etmeliyim diyerek; mühendislik, ulaştırma mühendisliği, fotoğrafçılık, science, teknoloji, CAD vb. alanda paylaşım yapan hesapları takibe aldım..

Fotoğrafçılık alanında gerek Türkiye'den gerekse dünyanın değişik yerlerinden güzel paylaşımlar yapan birçok hesap bulunmakta.. Bu paylaşımlarda özellikle ışık ayarları, renk seçimleri ve kadraj hakkında "istemeden bile" birçok bilgi elde etmekte, ayrıca güzel fotoları izleyerek farklı bir haz oluşmakta ve pek tabi gezilecek görülecek yerler listesi de kabarmakta...

Mühendislik alanında ise kendi major alanınıza ait paylaşım yapan hesaplar bulmak mümkün.. Misal olarak, İnşaat Mühendisliği alanında hem klasik hem de yeni uygulama örnekleri sergileyen hesaplar mevcut.. Bu paylaşımlar çoğu zaman video şeklinde de verilerek çok faydalı olabiliyor.. 

Ulaştırma Mühendisliği alanında da yine çok güzel paylaşımlar yapan hesaplar bulunmakta..Bunlardan bazıları Üstyapı Mühendisliği ile alakalı olmakla beraber bazıları da Trafik Mühendisliği ile alakalı.. İlginç uygulamaların yanısıra, extreme Mühendislik uygulama resimleri, videoları bulmak mümkün..

Transportation Engineering başlığı altında takip edilebilecek Instagram hesaplarını öneren bir web sayfası için altta web sayfası bağlantısı eklemek istedim.. Bu web sayfasındakiler elbette bir bölümü.. Ben kendi hesabımdan daha fazlasını da takip etmekteyim..

Transportation alanında takip edilebilecek 10 InstagramHesabı...

Netice olarak; madem Sosyal Medyadan vazgeçemiyoruz, o zaman faydalı hale getirme uğraşı içinde olalım derim ben..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder